jueves, 10 de diciembre de 2009

JClic

ELS CLICS I ELS JCLICS

Clic: programa educatiu. Basat en fer exercicis prefixats. El que està bé del clic és crear jclics.


Web de suport del clic: clic.xtec.cat hi ha molts projectes fets amb el programa jclic que estan formats per activitats. Cada pantalla, sol ser una activitat, per exemple associar imatges amb paraules...La gràcia és que tothom pot crear un jclic.

L’activitat que farem és crar un jclic els arxius creats tenen dues extensions: jclic.zip . els arxius creats els penjarem a un espai web.

El jclic és el programa,amb el programa creem projectes, i dins de cada projecte hi ha activitats.

Hi ha un programa que es diu jclic author i amb ell començarem a fer la feina que hem de fer. Construirem un projecte que l’anomenarem fruites i que tindrà unes quenates activitats.

Fruites.jclic.zip
Nom activitat Text Imatge

Trencaclosques gràfic

Macedonia.jpg

Trencaclosques text

La poma és molt bona 5P

Associacions texttext
Colorsfruites

Associació textimatge Nom fruites Poma.jpg
Mandarina.jpg
Platan.jpg


Hem anat a jclic author, en el cas de no tenir-lo al pc el que fem és anat a la pg de clic i anar a jclicinstal•lació i ens el descarreguem. Quan ja hi som l’obrim i diem on el volem desar, en el meu cas al pendrive i creem nou projecte, l’anomenem i el desem.

Mediateca: on haurem de desar tots els arxius multimedia

Activitats: on disenyem les cativitats

Seqüències: creem les seqüències

Projectes interficie d’usuari x a canviar les aparences.

Després hem anat a mediteca i hem afegit les fotos

Després hem anat a activitat, nova activitat i hem escollit què és el que volem fer,com que ja haviem acordat un puzzle hem clicat damunt de puzzle d’intercanvi. Li donem un nom i acceptem i s’ens obren 4 pestanyes. Anem a opcions on podriem canviar el tipus de trencaclosques, quantes vegades volem que barregi... o inclús un text. Després tenim l aopció FINESTRA on hi posemel color.
MISSATGE hi posem el missatge inicial dins d’això anem a contingut actiu amb el que podem posar un so...que hemde tenir prèviament grabat, etc. Després PLAFÓ on triem la forma del trencaclosques; com que és un trencaclosques d’imatge, treiem la imatge. Amb això ja estaria acabada l’activitat, xo abans d’acabar, cal provar-ho amb el play que hi ha a dalt.

Repetim el procés, xo com q és puzzle de paraules, al dinal el q fem és posar 1 fila i 5 columnes. Canviem el color de la font i a més a més eixamplem les columnes i files.

Ara anem directament a associació text imatge  vag a nova activitat assiciaciño simple, pq hi ha 1 imatge x a 1 text en el cas q hi hagés més d1 text seria ass complexa. Al ser associació simple quan es anvia 1 plafó tb canvia l’altre. Cliquem sobre el 1r de l’esq i anem a imatge i d’aquesta manera introduïm la imatge, i després sobre el plafó B hi introduïm el text i ho fem gros.
FITXERDESA

Eines crea una pg web i ho desem a la mateixa carpeta on està tot.
Anem al blink, grups academica, 1k. L’escola d¡edu infantil, webs. Anem a la dreta, pujar fitxers, entrem i ens creem una carpeta i hi pugem els arxius jclic.zip i l’htm. Una vegada pujats anem a les fletxetes del costa de l’arxiu htm t i a dalt ens surt una adreça web q és la que hem d’introduïr al blog.

No hay comentarios:

Publicar un comentario