lunes, 21 de diciembre de 2009

Treball col·laboratiu: els wikis

Primera part teòrica:

Un wiki es crea per mitjà de la intervención de diferents persones en un document creat que es troba a la red. Una persona fa una primera intervención i a partir d’aquí, i depenent de la confidencilitat que esculli per al document, diferents personas aniran editant el text i afegint o suprimint información. D’aquesta manera es crea un Wiki, que a la vegada és també susceptible de discussió, és a dir que les persones hi poden fer comentaris a part per a parlar del tema en qüestió etc.

Les diferents parts d’un Wiki són:
• Discusió
• Pàgina
• Història
• Notificarme

Els wikis s’editen mitjançant una pestanya que et dóna la opció d’editarla.

La pàgina de discussió consisteix en un fòrum on la gent pot escriure comentaris respecte el text en qüestió. Per tal de donar la seva opinió, suggerències…

Els enllaços es fan sobre determinades paraules del text. Aquestes paraules adquireixen un color una mica diferent a l’original per tal que qui llegeix pugui advertir l’enllaç. Una vegada establert l’enllaç es pot clicar a sobre de la paraula i s’entra directament a una altre pàginae que pot contenir una definició, imatge, dibuix història, etc, de la paraula en qüestió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario