jueves, 3 de diciembre de 2009

Mapes conceptuals i fluxogrames

Els fluxogrames i els mapes conceptuals

Tracten de representar realitats.
Mapes per a situacions i fluxogrames per a processos.
Tenen una forma semblant a un esquema, són gràfics, sempre tenen connectors. Dóna la idea de la imatge mental que ens hem creat sobre una realitat. Serx¡veix per exemple per a veure què han après els nens...
A classe, el que hem de fer és crear un mapa conceptual a través del programa Cmap Tools.

A a l’hora da desar-ho ens demana un títol. Quan ja hem entrat al programa, hem posat una contrasenya. Quan hem anat a desar-ho tenim diferents opcions, guardar-ho al meu pc o al món, a la red q ells tenen i de la que ara ja en formam part.inicio, mi pc, mis documentos, my Cmaps. Podem desar-ho com a fitxer d’imatge i d’aquesta manera, es desa en format jpg. És recomanabla desar-ne dues copies, perquè si ho deses en jpg per a poder-ho pujar al blog no es pot modificar més que amb el gimp. Per a desar-ho com a fitxer d’imatge el que hem de fer és anar a fetxer, exportar el Cmap com a fitxer d’imatge.
Hem vis l’entrada al blog sobre els fluxogrames, i hem vist que hi tota una sèrie de símblos preestablerts per tal de crear aquests flucogrames. El programa proposat per a treballar els fluxogrames és el Gliffy. Creem, per a guardar, anem a file, export as jpg.


No hay comentarios:

Publicar un comentario